Mijn gevoelens

Mijn gevoelens gaat over blij, bang, boos of verdrietig zijn; heel erg of maar een beetje, zomaar of omdat er iets gebeurd is. Maar het gaat ook over trots en schaamte, jaloezie en bezorgdheid. Over je gekwetst voelen of wraakzuchtig, teleurgesteld, verward, afgewezen, buitengesloten. Over trots en schaamte, zenuwachtig zijn of je ergens op verheugen. 

De lessen

  • Mijn gevoelens
  • Jouw gevoelens
  • Waarom voel ik me zo?
  • Een beetje heel erg
  • Per ongeluk en expres
  • Mijn gevoelens de baas

De lesbeschrijvingen zijn er voor de onderbouw (groep 1, 2, 3), de middenbouw (groep 4, 5, 6) en de bovenbouw (groep 7, 8). Je kunt ze downloaden onder de lespicto’s.

Lesmateriaal

Filmpjes kunnen worden afgespeeld door in de lesbeschrijving of in de materialen voor het digibord te klikken op de afbeelding die bij de beschrijving staat. Het overige materiaal kun je downloaden onder de materiaalpicto’s.

Bij les 1 voor de onderbouw, groep 2, horen audiofragmenten. Voor het gevoel blij is er een fragment van Brahms. Voor het gevoel bedroefd is er een fragment van Albinoni. Voor het gevoel bang is er een fragment van Iron Maiden. En voor het gevoel boos is er een fragment van Shostakovitch. Je kunt ze afspelen of downloaden door op de naam van de componist te klikken.

Bij les 5 (per ongeluk en expres) voor groep 6 horen digitale ijsbolletjes. De verschillende bolletjes kun je hieronder downloaden. Het hoorntjebolletje sorry, bolletje sorry 2bolletje stom1bolletje stom2bolletje stom3bolletje goed maken1bolletje goed maken2bolletje goed maken3bolletje voortaan1bolletje voortaan2bolletje voortaan3.