PeTOS voor VSO

PeTOS VSO is de makkelijk uit te spreken afkorting van psycho-educatie voor jongeren met een taalontwikkelingsstoornis. Het is speciaal ontworpen om samen met deze jongeren systematisch te werken aan het leren kennen van de eigen (binnen)wereld. Dit helpt hen begrijpen hoe hun gedachten, gevoelens en gedrag werken. Zo kunnen ze beter omgaan met uitdagingen en problemen rondom hun TOS in het dagelijks leven. We doen dat op een manier waarvan we weten dat dit bij onze jongeren werkt en die goed aansluit op hun onderwijs- en ondersteuningsbehoeften. Het materiaal is bestemd voor zowel leerlingen in het PRO als in het VMBO.

 

De thema's die aan bod komen zijn:
01. Levensweg - Mijn Toekomst 
02. Wie ben ik 
03. Mijn TOS
04. Vol Hoofd
05. Helpende Gedachten
06. Omgaan met Emoties
07. Grenzen Ervaren 


08. Opfris Ik & Mijn Toekomst
09. Mijn TOS Ervaren 
10. Puberbrein & TOS
11. Executieve Functies
12. Theory of Mind 
13. Mijn Toolbox

 

!!! Aanbeveling: Het kan zijn dat er in de loop van de tijd nieuwe inzichten ontstaan, dat er aanpassingen zijn gemaakt om beter aan te sluiten bij de behoeften van de leerlingen, of dat er nieuwe activiteiten zijn toegevoegd om de leservaring te verrijken. Daarom is het essentieel om altijd de meest recente versie van de lessen te gebruiken, zodat je het beste kunt bieden aan je leerlingen. We raden dan ook aan om om voorafgaand aan iedere les en aan ieder nieuw leerjaar de nieuwste lesversie van onze website te downloaden.

 
!!! Meest recente nieuws !!!


Er zijn nieuwe lessen PE TOS VSO geupload. De thema's 1 t/m 5 staan nu online! Ook de lessen rondom 'grenzen ervaren' zijn nu compleet gepubliceerd. 

Voor de zomervakantie hopen we nog enkele lessen voor leerjaar 2 te uploaden (terugblik en mijn TOS ervaren). 

 

Wanneer je met de lessen aan de slag gaat is het voor de ontwikkelaars helpend als je feedback met ons deelt. Wil je een feedbackformulier ontvangen? Mail dan naar: petos.vso@kentalis.nl 
 

 


 

Ook starten met PE TOS VSO?
Ben je een cluster 2 VSO van Kentalis en wil je starten met PE TOS VSO? Mail dan naar petos.vso@kentalis.nl voor overleg over de mogelijkheden.